Follow by Email

Saturday, December 29, 2012


Är du som jag och färgar ditt hår mest för att få bort det gråa längt fram och är rätt nöjd med din hårfärg i övrigt? Jag måste bara dela med mig av tipset jag fick av min superkreativa kompis Helena Ljungkvist idag.
Jag undviker helst frisörsalongen. Det luktar illa, det tar lång tid, och har jag fixat barnvakt kan jag komma på mycket roligre aktiviteter att göra. Dessutom kostar det pengar.

Gör såhär istället:
Ta en gammal mascaraborste, blanda lite  av ditt favoritfärg. Lägg tidningar på golvet och mörk handuk över handfatet i badrummet. Ja, du tar på dig någon hemmaklänning såklart också, men det kom du på själv.
Ha en kam nära.

Mascaraborsten ändrar allt! Färgen rinner inte, det kommer inte så jättenära hårbottnet, det är bussenkelt!


Sätt sedan in 790 spänn (eller vad det kostar att färga håret hos frisören närmast dig) på din avanza konto. Öppna ett konto om du inte har det. :) När pengarna är framme köper du fonder med låg avgift. T.ex indexfonder. Det är avgifterna som äter upp growth. På ett år har avanza zero ökat 18,54 %, trots att det skulle vara dystert för svensk ekonomi enligt prognoserna i mars 
och senaste månaden 3,3%
Köper du dem fonder varje månad i ett år för 790 sek och det går ungefär lika bra 2013 som dec 2012
har du:

13 tusen spänn!
Vad skulle du tänka dig att göra med de pengarna?
Lämna gärna något inspirerande svar i kommentaren. I love comments!
Ja! Den här sista tipset kommer inte heller från mig. Den kommer från Charlie Söderberg och Balancekonomi. :)
Och jag använder hårfärg som är lite snällare mot naturen - hennafärg från Lush. Den innehåller mindre gifter, och är en No Poo produkt. Sveriges ingenjörer antog ett miljöprogram 20121122,
och en av 4 viktigaste punkter är just renare varor. :) :) :) Eftersom jag är en sveriges ingenjör och dessutom röstade för i fullmäktige måste jag nu bidra lite. :)
Greenpeace kör såklart också en grej för mindre gifter i produkter just nu. Visst är Zara's reklambilder för icke-förorena cool? (bilden högst upp kommer också därifrån)

 

 

No comments:

Post a Comment